Cagnes-sur-Mer

 

Cros-de-Cagnes ligger närmast havet och utgörs av en liten fiskeby med en tillhörande strand. Cagnes-Ville ligger i mitten och är ortens modernaste del med matbutiker och aff'ärer. Den vackra medeltidsbyn Hauts-de Cagnes, är väl värt ett besök. Precis som namnet säger ligger den längre in mot de gamla stadsdelarna. Byn ligger på en kulle och har en otrolig charm.

I Hauts-de-Cagnes kan man besöka den gamla fästningen från 1300-talet . Den konstruerades av Grimaldi och användes som bla fängelse. Runt 1620 byggdes den om och har idag samma utseende som då. Byggnaden består idag av ett tre våningar stort museeum. Passa också på att ta en snabb visit till kyrkan St-Pierre där flera personer ur släkten Grimaldi är begravda.

I byn finns det flera mysiga cafeer och restauranger. Promenera gärna i de slingrande ,blommande gränderna där man möts av en rofylldhet när man beskådar den vackra utsikten.

Musée Renoir, ligger i stadsdelen Les Collettes.Mycket vackert beläget med olivlundar och vacker trädgård.Väl värt ett besök av de konstintresserade.

  

 

Avstånd från flygplats (Nice) 0,5 km
Strand: Sten / Sand